achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

KIJKEN. De acht beste Ongehoord Nieuws-columns van Arnold Karskens

Wat op het spel staat, tevens stamcafé

Er komt een moment dat uw (klein)kinderen u vragen wat u in het zonnige najaar van 2024 deed om te voorkomen dat Arnold Karskens van televisie verdween. Stond u aan de zijlijn en keek u toe? Dan was u medeplichtig. There are no innocent bystanders. Vanaf hier is het namelijk menens. Vanmorgen verscheen een rapport waaruit de ongeïnformeerde lezer kan opmaken dat Karskens geen ideale hoofdredacteur is (de ongeïnformeerde lezer deed dit dan ook, red.). Hij boezemde zijn onderdanen angst in en verbood ze (naar verluidt!) krieties te zijn op de VVD, BBB, NSC, PVV, en nou ja, het is inderdaad nogal hufterig om JA21 zo buiten beschouwing te laten. Wie het kleine niet eerdmans is het grote niet weerdmans (sorry). 

Zal allemaal best. 

Maar vergis u niet: als de goede man definitief vertrekt bij Ongehoord Nederland, zien we hem niet meer terug in Hilversum. Niet achter de schermen, en al helemaal niet voor de camera. Dood- en doodzonde, want in tegenstelling tot andere Hilversumse hoofdredacteuren is Arnold Karskens veel meer dan een omhooggevallen omroeppoliticus. Arnold Karskens is een gevoel, Arnold Karskens is het laatste restje VOC-mentaliteit, Arnold Karskens is een manier van leven, Arnold Karskens is cultureel erfgoed, Arnold Karskens is een wereldbeeld. Arnold Karskens is 4-3-3, ook als je al jaren geen fatsoenlijke buitenspelers meer ter beschikking hebt. Arnold Karskens is het type mens dat een omroep opricht, na veel gesteggel een eigen journaal op zender krijgt, en zichzelf in dat eigen journaal vervolgens een vaste plek gunt om elke uitzending zijn eigen column voor te dragen, zonder zich daarbij te laten afremmen door het voor iedereen waarneembare feit dat hij helemaal niet kan voordragen. Arnold Karskens is lef, bravoure, overwinningsdrang. De laatste rock-'n'-roll ster van Nederland.

Daarom, ter ere van de Grote Kale Leider: zijn acht beste columns, keurig netjes onder elkaar. Kijk ze en kom in verzet.

1) Wie gelooft de journalistiek nog?

Een prachtige opsomming van incidenten waar journalisten de gebruikelijke journalistieke mores gemakshalve overboord gooiden. Om dit soort excessen tegen te gaan gooide Karskens gemakshalve de journalistieke mores overboord. Dat lijkt misschien tegenstrijdig, maar is het niet: als toch niemand journalisten vertrouwt, kun je maar beter gebruik maken van dat wantrouwen ook. Hier zien we aan het werk: Karskens, de strateeg.

2) Een witte onderbroek met remsporen

Uitstekende titel. We pakken het desbetreffende citaat er meteen maar bij: "Linkse politici trekken als het gaat om diversiteit en inclusiviteit een hele grote broek aan, maar dragen in de praktijk een witte onderbroek met remsporen." Wat een merkwaardige sensatie om deze woorden uit 's mans mond te horen, nu ja, rollen willen we het niet noemen, zeg maar gerust strompelen. Prachtige beeldspraak die ons nog lang bij zal blijven.

3) We tellen tot drie en dan denkt u allemaal aan Arnold Karskens onder de douche

Één, twee, drie...

4) Nederlandse kranten horen in Nederlandse handen

Tikje alarmistisch, maar verder zijn we het hier roerend mee eens. Is deze ook ergens in geschreven vorm verschenen? Ivm gebruiksvriendelijkheid. Graag een url.

5) Woorden als 'omvolking' of 'neger' zijn tegen het zere been van linkse deugers

BAM! Onze favoriete Arnold is Arnold die zich opwindt. Dat gebeurt vaak als hij onder vuur ligt, dus dat belooft wat voor de komende weken.

6) Geen democratie zonder persvrijheid

Dit is mooi: tussendoor even een tik uitdelen aan Johan Derksen. Arnold Karskens, moet u weten, is voor niemand bang. Dit is de Karskens die we de komende tijd hopen te zien: onverschrokken, strijdlustig, vrij.

7) Rechtse eenheid maakt macht

Daarom kritiek graag beperken. Behalve op JA21, die kunnen de tering krijgen.

8) Problemen: benoemen.

Hier somt Arnold allerlei problemen op. Gangstergeweld, drugsmaffia, terreur tegen vrouwen, een euro die wegzakt in het moeras, een oerdegelijk pensioenstelsel dat wordt opgeblazen, een bureaucratie die vierkant rolt (?). Mooi, sterk.

Ja, waar wacht u nog op? Teken de petitie!

Ondertussen bij ON

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.