achtergrond

Geenstijl

UvA-genderexpert in @ADnl: 'Anouk = Poetin'

Een UvA-sociologe/genderexpert in het Algemeen Dagblad over Anouks 'transfobie' met "POETIN" in de kop. Daar gaat de moderne man even voor zitten

We gaan: alles citeren en niks weerspreken. Want als dr. Margriet van Heesch spreekt tijdens de laatste stuiptrekkingen van het transgender-uurtje zijn wij silent and learning.

",,Wat idioot om te doen’’, was de eerste reactie Van Heesch, cultureel socioloog aan de Universiteit van Amsterdam. (...) "Een totaal gebrek aan empathie. (...) Omdat Anouk nu bepaalt wie een ‘echte’ vrouw is, en wie niet. Daarmee discrimineert ze een heel grote groep, alleen omdat zij haar eigen genderidentiteit wil bevestigen.

Volgens Van Heesch plaatst Anouk zichzelf hiermee in een beweging die al langer gaande is. ,,Een stroming die zegt dat trans mensen gek of raar zijn. Of zelfs gevaarlijk. Autoritaire leiders als Bolsonaro, Meloni en Poetin behoren daar ook toe. Maar in ons eigen land doen Wilders en Baudet er ook aan mee. Zij zijn de mening toegedaan dat een man een man moet zijn, en een vrouw een vrouw.‘’

(...) ,,Ik denk dat ze een lekkere rock-'n-rolmening wilde verkondigen, iets wat ook door een groot deel van de samenleving zo wordt gezien. Maar ze realiseert zich niet dat trans vrouwen gevaar lopen, verstoten kunnen worden door hun familie en worden beschimpt. Het is het voeden van de haat. Ze sluit zich aan bij een groep die in trans personen een groot gevaar zien.’’"

Enfin, weet u weer wat hoe ze er in """academische""" kringen te Amsterdam over denken. Een daadwerkelijke bespreking en nagenoeg volledige weerlegging van de beste argumenten die de academie heeft weten te produceren leest u hier.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.