achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Huisregels

We waarderen uw mening, u maakt GeenStijl namelijk tot wat het is. Maar er zijn wel regels. Net als u willen we een open en vermakelijke discussie!

Het geven van een 'comment' op een posting is niet vrijblijvend. We hebben te maken met wettelijke regels en daarnaast hebben we zelf zo onze ideeën over wat we wel en niet toestaan.

GeenStijl is ons kindje. We laten de sfeer niet door vervelio's verpesten. Open discussie betekent niet hetzelfde als een open platform. Iedereen kan op een laagdrempelige manier een weblog beginnen, dus als u uw opinie niet gewaardeerd ziet gaat u maar lekker ergens anders heen.

Vuistregel

Bedenk alvorens u reageert of uw reactie ook informatief en/of vermakelijk is voor anderen!

Wat we niet toestaan

EN U EEN IP-BAN OPLEVERT

KAALKOPJES

Racisme, anti-semitisme, rabiaat extreemrechts taalgebruik en bedreigingen.

TROLLEN

Posten onder verschillende namen met de bedoeling een discussie een bepaalde kant op te sturen, simpelweg 'trollen' genoemd. Gebruikt u een proxy, of wegwerp e-mailadres, dan kan het zijn dat we aannemen dat u minder goede bedoelingen heeft.

ANALFABETEN

Tenenkrommende taal- en spelfouten leveren u een ban op. Lees uw reactie terug alvorens te posten. Het (veelvuldig) gebruik van HOOFDLETTERS maakt u een schreeuwlelijk. Dit kan u een joris of ban opleveren.

VERVELIO'S

We staan dagelijks bloot aan flinke kritiek. Kritiek is goed, we zullen u niet de mond snoeren vanwege inhoudelijke kritiek. Maar vertel wel eens wat nieuws. Aanhoudende zeikreacties, niet bedoeld om een discussie te entameren, maar wel om GeenStijl te beschadigen of de sfeer te verpesten zijn niet lief. Dit levert een ip-ban op, u bent niet welkom.

HERHALIO'S

Autisten die eerdere reacties niet lezen maar vooral hun eigen commentje terug willen zien. Dit is uitermate saai voor andere bezoekers.

SEKSUEEL GEFRUSTREERDEN

Vrouwelijke bezoekers stellen we erg op prijs. Laaghartige aanvallen in schuttingtaal, puur vanwege het feit dat een commenter zich bekend maakt als vrouw tolereren we niet. Aan seksueel gefrustreerde commenters hebben we geen behoefte. Zeker niet als bezoeksters en hun reactie door ons wél gewaardeerd worden.

DOMBO'S

Nietszeggende reacties. 'First post' of 'Ja, het is me wat' of 'Dat is belachelijk!!' of 'Dat dit in Nederland mogelijk is', u snapt het wel. Domme, inhoudsloze, niet-vermakelijke commentaren. Zeker als ze meerdere malen voorkomen en het duidelijk is dat u de voorgaande reacties niet leest. Is saai voor ons en voor de rest, we sturen u terug naar Fok!

SLIMMERIKEN

Het posten van privégegevens die iedereen toch wel kan vinden is niet stoer. Het telefoonboek is dood.

Uitgebreidere toelichting

TAALGEBRUIK

We verwachten correct en foutloos Nederlands. Wie de taal niet beheerst, verzoeken we niet te reageren. Reacties in tenenkrommend Nederlands halen we weg en u krijgt een ip-ban. Een uitzondering geldt voor niet-native Dutch speakers en dyslectische mensen. Meestal gaat het hebben van een niet-boeiende reactie echter samen met slecht taalgebruik.

OVER IP-ADRES

Uw ip-adres is het unieke nummer waaraan u door pliesie en soms door de redactieleden van GeenStijl te traceren en te identificeren bent. Dit adres verschijnt niet bij uw reactie. Dat betekent niet dat we het nummer niet registreren en opslaan. Bij het overtreden van bovenstaande regels staat het ons vrij uw ip-adres wél bij uw reactie te zetten. Net als uw e-mailadres.

OVER DISCUSSIE

We maken GeenStijl ter onzer en uwer vermaak (in die volgorde). Niets meer, niets minder. We hebben niet altijd even veel tijd voor diepgaande discussies hoe graag we dit ook willen. Niet boos worden dus!

OFFTOPIC

Offtopic comments worden gejorist. Mocht u zich hier vaak schuldig aan maken kan dat u een ban opleveren.

HUILEBALKEN

GeenStijl is niet voor mietjes, we hebben een grondige hekel aan gejammer en gepiep en politiek correct gedrag. De redactie heeft simpelweg geen tijd om aandacht te besteden aan kleinzielig gejammer. Weest zakelijk en duidelijk in uw communicatie, dan doen wij dat ook! Zo lossen we problemen het snelste op.

EMOJI

Oppermod GU heeft een gruwelijke hekel aan emoji. Maak daarom in geen geval gebruik van emoji. Het gebruik van emoji is voor kleuters alsook superkleuters. Stuur die emoticons lekker naar uw vrouw, uw man, uw minnares of uw garagehouder die uw oude Volvo een beurt heeft gegeven, maar gooi ze niet in de comments. Niet gaan janken als de redactie wél emoticons gebruikt, want de redactie mag dat.

GEZEUR

Het boeit ons niet als u de site niks aanvindt, een artikel vindt zuigen of hier niet meer wil komen - hou de eer aan uzelf en vertrek.

FLAMEN

Flamen is leuk, als het maar vermakelijk is! Een ordinaire scheldpartij is geen flame, u loopt het risico van een ban. Flauwe ad hominems leveren u ook een joris op, en/of een ban.

BEDREIGINGEN

Met nekschoten en (fictieve) doodsbedreigingen begeeft u zich op zeer glad ijs. Ja, wij weten dat het grappig bedoeld is. Uw medecommenters moeten er wellicht ook hartelijk om lachen. Maar de werkelijkheid is dat de rechter alleen kijkt naar hoe uw 'slachtoffer' zich voelt en niet hoe u uw doodsbedreiging instak. Dus als het echt nodig is, doe (doods)bedreigingen dan alleen met wederzijdse instemming, eventueel onder het genot van een biertje.

Jankerds die in de comments lopen te miepen en vervolgens gaan klagen dat ze hard aangepakt worden, moeten GeenStijl simpelweg mijden.

Bedreig never-nooit-niet prominente personen of onderwerpen die wij op GeenStijl behandelen. Dat levert u in het ergste geval een arrestatie op!

ZWITSALLETJES

Heeft u een zwitsalletje naast uw naam? Dan bent u op proef. U heeft het nadeel van de twijfel. Een ban heeft u bijzonder snel te pakken.

Zwitsals zijn niet toegestaan om linkjes in hun reaguursels te plaatsen.

Premium Lid

Bent u Premium Lid van GeenStijl? Dat is fantastisch! Met dank aan jullie kunnen we GeenStijl maken en blijven we vrij, onverveerd en onafhankelijk. Uw lidmaatschap geeft u echter niet het recht om bovenstaande huisregels te overtreden dan wel allerlei extraatjes op te eisen. Willekeurig voorbeeld: racisme is ondanks een lidmaatschap van GeenStijl nog steeds racisme en levert u een ban op. Mailtjes met inhoud als 'ik heb een ban gekregen maar ik ben Premium Lid en als jullie mijn ban niet intrekken zeg ik mijn lidmaatschap stop' gaan linea recta de prullenbak in. Daar is de deur, doei. Dezelfde regels zijn van toepassing op donaties. We omarmen onze donateurs met duizend armen, maar een donatie is een gift en daar kunt u geen rechten aan ontlenen.

UNBLOCK DOOR PRITT

Er bestaat geen relatie tussen een Premium Lidmaatschap van GeenStijl en een unblock van Pritt op Twitter. Sterker nog, het zijn twee compleet verschillende dingen. Doe derhalve geen moeite. Bovendien doet Pritt niet aan unblocken en troost u maar aan het feit dat u niet de enige bent.

Klachtencommissie

Heeft u een ip-ban of een volledige ontzegging tot het lezen van GeenStijl te pakken? U kan ons uw bezwaren mailen en dan komen we er samen wel uit!

TOT SLOT

De huisregels kunnen op ieder moment naar goeddunken van de redactie ter plekke aangepast worden. Beroepen op de regels is derhalve zinloos, wij hebben altijd gelijk.

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.