achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Nieuwe trailer Gladiator 2 is een ramp en - *zucht* - hoofdpersoon Lucius blijkt zoon van Maximus

Bijna alles gaat hier mis

Om de landing te verzachten: er gaan ook een aantal dingen goed. De daylight CGI van de zeeslagen en gesimuleerde zeeslagen in het Colosseum wekken indruk. Maar het blijft zichtbaar CGI, en dat is gewoon een achterhaalde techniek, het publiek smacht al jaren naar de practical effects van weleer.

De eerste trailer deed al pijn, en niet eens enkel vanwege dat rapnummer als soundtrack. Maar ondanks het uitblijven van een rap-soundtrack is de tweede trailer dus nog erger.

Het gehele staatsgreep-plot wordt prijsgegeven en de hoofdpersonages klinken en ogen eendimensionaal; ja-ha Lucius boos en bitter. De herkauwde krachtkreten als "strength and honour", "I will have my vengeance" en variant "I will never be your instrument, in this life or the next" voelen bovenal verveeld. 

Maar met afstand het allerergste is de 'onthulling' door moeder Lucilla uit de eerste film dat hoofdpersoon Lucius de zoon van Maximus is: "Lucius, take your father's strength. His name was Maximus, and I see him in you."

En dat Denzel Washington zoals in bijna elke film met Denzel Washington gewoon Denzel Washington speelt, maar ditmaal in Romeins gewaad, voelt ook als belediging van het historische genre. Hopelijk zet hij de Carthaagse generaal Hannibal Barca beter neer, want dit lijkt eigenlijk gewoon nergens op.

Bovendien: als Ridley dit zegt wordt het gewoon een kutfilm

hou op

In de verte gerelateerd

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Gladiator 2 wordt een ramp met dezelfde Lucilla, Denzel Washington, Pedro Pascal, Paul Mescal als Lucius, Doron uit Fauda en 'the Hound' uit GoT

De opgetekende verhaallijn voorspelt helaas een rampzalige film. Hoop, maar geen verwachting: 22 november al in de bioscoop - FILMSPECIAL STAMCAFE

@Spartacus | 02-07-24 | 22:00 | 575 reacties

WAT. Ridley Scotts GLADIATOR 2 (!?) "met Barry Keoghan, Denzel Washington en Paul Mescal" verschijnt eind november 2024

Sorry hoor maar we dachten dus altijd dat geruchten over een sequel urban myths waren omdat het zo'n ronde film was

@Spartacus | 18-03-23 | 16:30 | 81 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.