achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

'Hamas akkoord met een staakt-het-vuren-voorstel', media pushen gretig, Israël gebeten hond

Ah ja zo werkt het

Kijk zo werkt dat dus in de internationale diplomatie. Akkoord gaan met een staakt-het-vuren-voorstel dat de andere partij, toch zeker in deze vorm, nooit heeft gezien. Dat gretig de wereld inslingeren en dan wachten op je nuttige idioten: zo pusht de NOS triggerhappy dat die ene partij akkoord is met het voorstel, en dan krijg je dus dat iedereen weer boos is op de andere partij, omdat zij zogenaamd alles doen om de vrede te traineren. Probleem in casu: het voorstel waar Hamas mee 'akkoord' is gegaan is niet het eerdere voorstel van Israël en Israël heeft deze versie van het voorstel nu pas binnen, en kan er kennelijk / blijkbaar, niet mee akkoord gaan. Volgens de ultrarechtse hardliner Ben Gvir (minister Nationale Veiligheid) is het zelfs allemaal een truc en moet Israël maar meteen Rafah binnenstormen. Jaja, u hoort: het is weer reuzegezellig in het spookhuis. We updaten, later meer.
Update - Erdogan: Boeboeboe Israël moet akkoord gaan
Update - "De premier en de ministers van het oorlogskabinet zullen vanavond een telefonisch overleg houden nadat het onderhandelingsteam klaar is met het onderzoeken v__an de reactie van Hamas, zei een Israëlische functionaris."
Update 20:55 - "Initial Reports of Israeli Tanks and Mechanized Infantry having crossed the Border Fence from Southern Israel into the Gaza Strip to the East of Rafah."
Update 21:07 - "Israel's war cabinet decides to proceed with operation in Rafah"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.