achtergrond

Geenstijl

WTF. Raadsleden Rotterdam lopen weg (!) bij stemming over motie tegen Jodenhaat

Wat wat wat

Niet eerder gezien: groot aantal raadsleden verlaat de zaal bij de stemming over de motie 'Veroordeel steun aan Jodenhaat'. Fracties willen geen kant kiezen in het conflict en weigeren te stemmen. Uitslag ongeldig. (Denk en BIJ1 stemden tegen.)

Image
Image
1.5K
Reply

Wij hebben hem nu vier keer gelezen. Die motie hierboven, van ChristenUnie, VVD en Leefbaar Rotterdam. Vijf keer nu al. En we zien er echt geen verkeerd woord in staan. Een motie tegen Jodenhaat. Niet dat door het aannemen van zo'n motie de Jodenhaat in Rotterdam minder zal worden, natuurlijk niet, maar gewoon een zinloze motie zoals er zoveel zinloze moties zijn (vanavond nog eentje over 'speciesisme is discrminatie') in een gemeenteraad. Maar wat er toen gebeurde. Raadsleden van GroenLinks, PvdA, D66, Volt, 50+, PvdD en SP (toelichting) liepen weg en WEIGERDEN te stemmen. Dus niet tegenstemmen, zoals BIJ1 en DENK. Maar weglopen. De democratie de rug toekeren. Ervoor zorgen dat er geen geldige stemming mogelijk was. Hun uitleg volgens raadsverslaggever Peter Groendenijk van het AD: "ze wilden geen kant kiezen in het conflict." Nou beste raadsleden. Jullie hebben wel een kant gekozen hoor. Dat is overduidelijk. Met zo'n raad heb je geen (afwezige) burgemeester meer nodig.

Genante zooi

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Een stemming in het Stamcafé

Knip plak, zonder oordeel en zonder eindredactie. Wij zijn het blog en slechts de boodschapper, u mag zeggen hoe u het (niet) ziet, aan de bar. Proost

@Van Rossem | 29-05-23 | 22:22 | 394 reacties

Taakstraf voor Jodenhaat op NPO Radio 1

DJ Morad El Ouakili gaat vrijuit, beller 'Mario' niet gevonden

@Ronaldo | 04-07-22 | 16:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.