achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Doden in Turkije bij aanslag op lucht- en ruimtevaartbedrijf

Oei

Gaat mis in Turkije met meerdere doden en gewonden bij een aanslag op een fabriek van Turkish Aerospace Industries, een lucht- en ruimtevaartbedrijf in Ankara. Er worden schoten gelost, op beelden is een explosie te zien en de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya heeft het over 'meerdere doden en gewonden'. Later meerrr.
Update 16:00 - TRT is LIVE. Livestream ook na de klik
Update 16:07 - Hier meer beeld van de zwaarbewapende terroristen. Zo te zien een man en een vrouw
Update 16:10 - Vluchtende mensen die overhoop worden geschoten hier
Update 16:15 - In de Turkse kranten wordt alvast gewezen naar de PKK of DHKP-C. Die laatste club is een marxistisch-leninistische organisatie. Een soort Left Laser met meer bommen & granaten
Update 16:27 - Volgens CNN TÜRK is het incident nog steeds gaande. Er zijn twee terroristen in het gebouw. Mogelijk met gegijzelden. In eerste berichten wordt gesproken over zeker tien doden, maar dat wordt niet / nergens bevestigd
Update 16:34 - Daar komen de special forces
Update 16:58 - Minister van Binnenlandse zaken Ali Yerlikaya op X: "Twee terroristen uitgeschakeld. Helaas hebben we drie doden en veertien gewonden. (...) Ik veroordeel deze gruwelijke aanval. Onze strijd zal met volharding en vastberadenheid worden voortgezet totdat de laatste terrorist is geneutraliseerd."
Update 17:45 - Vier doden. Identificatie van de daders nog bezig

Boem

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Trump ontsnapt aan nieuwe moordaanslag, verdachte is 'pro-Oekraïense recruiter uit Hawaï'

Verdachte: de 58-jarige Ryan Wesley Routh uit Maui, Hawaï. De FBI spreekt van iets "what appears to be an attempted assassination of the former president"

@Spartacus | 16-09-24 | 08:48 | 404 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.