achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Israëlische aanval op Iran, explosies Teheran

It Ging Oan

Een hele goede morgen behalve iedereen in Teheran! Israël heeft vannacht de verwachte tegenaanval op Iran uitgevoerd, de eerste keer dat een buitenlandse luchtmacht doelen in Iran heeft aangevallen sinds de Iran-Irak-oorlog in de jaren 80. Er hebben drie aanvalsgolven plaatsgevonden: de eerste op de Iraanse luchtverdediging, de tweede op plekken waar raketten en drones gestationeerd staan, of vervaardigd worden. Aan de aanval deden 'tientallen vliegtuigen' mee (volgens de Jerusalem Post zelfs 100: F35's, aanvalsvliegtuigen, tankers, spionagevliegtuigen) en in totaal zijn er 'zeker twintig plekken' onder vuur genomen. De aanval, een vergelding voor de Iraanse raketaanval op 1 oktober, is inmiddels afgelopen. Over omvang van de schade is nog weinig bekend, daar moet later duidelijkheid over komen. Later meer.
Update 05:55 - IDF-woordvoerder Daniel Hagari: "Als Iran de fout maakt opnieuw de escaleren, zijn wij genoodzaakt weer te reageren"
Update 06:02 - Israël heeft even voor de aanval de VS op de hoogte gebracht van de doelwitten. Volgens de VS is de aanval 'proportioneel'. Amerika hoopt dat het gedonder nu is afgelopen. Iraanse media en staatsmedia zijn de impact aan de aanval aan het bagatelliseren, wat de hoop voedt dat er geen reactie komt
Update 06:10 - Ook dat nog: meldingen van een AARDBEVING in Israël - blijkt vals alarm 
Update 06:58 - Iraanse media: niks aan de hand makkers. Business as usual
Update 07:12 - Iran nu ook tegen burgers van Iran: aanvallen vonden plaats buiten Iran. Ja echt wel
Update 08:33 - ondertussen ook nog: 70 Hezbollah-doelwitten aangevallen. IDF heeft het er maar druk mee.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.