achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

ONDERZOEKSJOURNALISTIEK. Verslaggever nu.nl probeert internetabo op te zeggen

En wat er toen gebeurde GELOOF JE NOOIT

NU.nl heeft een knul die van tech-spulletjes houdt in dienst en die heeft voor een huiswerkopdracht daadwerkelijk artikel uitgezocht of de signalen kloppen dat het vervelend is om afscheid te nemen van je internetprovider. Meneer ontving al langer signalen uit de samenleving en nu is er klaarblijkelijk ook een directe tip binnengekomen. Afijn. Op onderzoek. 

Drie lessen!

De eerste les. "Bellen met de klantenservice is de volgende uitdaging. Afhankelijk van het moment op de dag dat je belt, kun je te maken krijgen met een flinke wachttijd. Uit steekproeven van NU.nl blijkt dat die wachttijd oploopt tot soms wel een half uur."

Geef die man een De loep. 

"Zodra je een klantenservicemedewerker aan de lijn krijgt, doet die de volgende poging om jou als klant te behouden. Met kortingen of beloftes dat de redenen voor je opzegging worden opgelost, proberen callcentermedewerkers je een contractverlenging te laten aangaan."

#Klantenservicegate!

Les twee. De diepte in.

Les drie. Huh? Willen ze eigenlijk wel dat je opzegt? Wij staan hier: versteld van.

Conclusie GeenStijl

Deze techverslaggever lijkt voorbestemd voor een job in de klantenservice. Niet schrikken als u binnenkort KPN of Ziggo belt en Tim Wijkman-van Aalst aan de lijn krijgt.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.