achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Samidoun, bekend van lezingen op de Radboud Universiteit, herdenkt Yahya Sinwar, prijst 'onvermoeibare moed en heldendom'

7 oktober 'brilliantly executed'

Het is u vast niet ontgaan maar er komt een of andere totaal geschifte knakker van het totaal geschifte Samidoun een totaal geschifte lezing geven op de in ieder geval gedeeltelijk geschifte Radboud Universiteit te Nijmegen. Samidoun staat in iets minder totaal geschifte landen op de terrorismelijst, maar hier zijn ze gestaag hun weg naar de rolodex van BNNVARA aan het vinden. Heel gek maar nu is de universiteit plots weer een vrijplaats van ideeën en is deplatformen juist een totaal geschifte aangelegenheid. Uitstekend uitgangspunt natuurlijk maar iets zegt ons dat dit meer Holleeder bij College Tour wordt dan vuur-aan-de-schenen.

Afijn, misschien valt dat hele Samidoun in de praktijk wel mee? Nee, hou je bek. Op hun website staat een knoepert van een in memoriam over Yahya Sinwar, 'the great hero of Palestine'. Lofzang is wat aan de lange kant, hier wat dieptepunten:

Ehm oké

Staat er echt

Ja daarom zijn er nu 40k+ dood

Tikje morbide

Wij zien dit: anders

Dit moet je natuurlijk niet letterlijk nemen

Bonus. Weet u nog?

Nederlandse wetenschappers niet boos: Samidoun op de koffie
Nederlandse wetenschappers wel boos: Jordan Peterson in het gebouw

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Terroristische aanslag in Tel Aviv, acht doden na schietpartij

In Jaffa, een oude havenstad die momenteel een stadsdeel is van Tel Aviv, zijn minstens acht mensen vermoord. Beelden NSFW.

@Schots, scheef | 01-10-24 | 18:23 | 128 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.