achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Hezbollah bevestigt dood topcommandant, '#2 Jihad Council' Ibrahim Aqil en 15 prominenten

Een strenge herfst bij het 'Leger van God' (Hezbollah)

Okay maar die Ibrahim Aqil was dus een van de breinen achter de twee bomaanslagen in 1983 te Beiroet op de Amerikaanse ambassade en een mariniersbarak waarbij 300 mensen omkwamen, en had sindsdien een Amerikaanse bounty van $7 miljoen op z'n hoofd dat nu niet meer op z'n schouders zit. Als een van de 'founding members' van Hezbollahs gewapende tak was hij de #2 van Hezbollahs hoogste militaire orgaan genaamd de 'Jihad Council'.

Ook noemde de IDF hem het "hoofd van Hezbollah-operaties" en de zittende commandant van Hezbollahs elite-eenheid de Radwan Force (wiki). IDF-woordvoerder Hagari zegt dat de andere bovenstaande aanwezigen allemaal officieren waren binnen genoemde Radwan Force, en Hezbollah zelf spreekt zelfs van een "commandant", namelijk Ahmed Wahabi.

Eind juli doodde Israël nog Hezbollahs algehele #2 Fuad Shukr, eergisteren tijdens Nasrallahs speech over het pieper/walkietalkie-fiasco gingen Israëlische straaljagers boven Beiroet expres door de geluidsbarrière, en daarna schakelde de luchtmacht 100+ Hezbollah-gronddoelen uit. 

Strategisch momentum heet dit.

Naschrift 12:16 - Een Israëlische official zegt dat de gehele "senior command" van Hezbollahs elite Radwan Force gedood is.

ja

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

"Israëlische special forces ontvoeren vier Iraanse officieren IN SYRIË, confisqueren wapens en documenten, blazen locatie op"

Zoveel "onbevestigde berichten" over een operatie afgelopen zondag dat het een onbevestigde vermelding waard wordt

@Spartacus | 12-09-24 | 17:10 | 175 reacties

9 IDF-soldaten gearresteerd wegens "ernstig seksueel misbruik Gazaanse krijgsgevangene"

Uiterst rechtse Veiligheidsminister Ben Gvir en partijgenoten naar detentiecentrum om tegen de arrestatie (!) te protesteren. Ook minister van Financiën noemt verdachten "helden" en spreekt schande van arrestatie

@Spartacus | 29-07-24 | 17:10 | 124 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.