achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. Parijs gaat in de fik

Bord op schoot

Kijk, wat wij hebben met 4-3-3, dat hebben de Fransen dus met de boel/elkaar kort en klein slaan, en vanavond is het normaal gesproken weer raak, want het Rassemblement National staat op het punt om verzameld links en het gehavende centrum in mootjes te hakken (maar niet te onthoofden, ook in Frankrijk is sprake van enige morele vooruitgang). Hartstikke links heeft al aangekondigd te gaan rellen als hartstikke rechts wint, en nu ja, mocht hartstikke links per abuis winnen dan zal hartstikke rechts ongetwijfeld hetzelfde doen. In hoofdstad Parijs zijn de winkels inmiddels even dichtgetimmerd als een coalitieakkoord onder Rutte en zijn ze er helemaal klaar voor. Wij ook; het oranjeshirt van gister is ingeruild voor een geel hesje en de popcorn staat klaar. Vive la révolution!

Boots on the ground: ene Alexandre Lavoie is speciaal ingevlogen om de zooi te zien in branden en houdt u per Twitter op de hoogte. Wij doen hieronder hetzelfde; dit topic wordt geüpdate.

Update Plottwist: verenigd links wint, partij Le Pen waarschijnlijk derde (!), geen partij heeft absolute meerderheid

Update Ergens glijdt Bas Heijne van zijn stoel af

Update als het vanavond geen knokken wordt, komt dat later wel: de linkse alliantie bestaat uit gematigde sociaal-democraten, dagdromende groenerds en keiharde communisten - kwestie van tijd voor die elkaar de hersenen inslaan.

Update Zal je altijd zien. Geen fik te bekennen. 

Update Ook PG Kroeger heeft het inmiddels op een glijden gezet. Als dat maar goed gaat.

Update Ah toe. Een vreugdevuur dan?

Update Geel hesje in de prullenbak gooit

Update Een derde stoelglijder meldt zich

Update Zeg het maar. Was dit dan toch een meesterzet van Macron? Aanval Le Pen en consorten (in ieder geval voorlopig) afgeslagen, mag nu zaken met links gaan doen.

Update

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Dit was wel echt goed aan de Olympische opening

Het is te vroeg om te zeggen of de Franse Revolutie een succes was, maar over het onderstaande segment durven we het al wel aan

@Spartacus | 27-07-24 | 10:11 | 441 reacties

Franse media: "Antisemitische groepsverkrachting van 12-jarig joods meisje te Parijs door 12, 13 en 14-jarige, verdachten voor rechter"

Ook zouden de verdachten het slachtoffer van 12 (twaalf, XII) tijdens het voorval hebben gefotografeerd en gedreigd hebben haar in brand te zetten door een aansteker naast haar wang te houden

@Spartacus | 19-06-24 | 19:00 | 421 reacties

20 minuten #FranceRiots, Le Round-Up

Zo dat was het blokje sport, terug naar het blokje (Na)hel

@Van Rossem | 02-07-23 | 16:25 | 459 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.