achtergrond

Geenstijl

LIVE. De laatste puntjes op de P voor Plasterk I

De formatie is best ingewikkeld maar hij wordt premier

Nou nu zijn ze er dus echt bijna. Na een finaleweek met verlenging, strafschoppen, en daarna nog een keer extra blessuretijd lijken alle seinen op bruin groen voor een extraparlementair kabinet van vier partijen die samen een meerderheid in het parlement hebben. Bij alle mensen die bij de aanstelling van Ursula von der Leyen klaagden dat er niemand op haar gestemd had, kan de vlag uit, en iedereen die toen uitlegde dat je nu eenmaal niet op een Europese president stemt, kan nu klagen dat niemand ooit voor Ronald Plasterk (of een kandidaat van elders) heeft gekozen. Alle Kamerleden die nog van niks wisten en Fleur Agema moeten vandaag nog even tekenen bij het kruisje, en dan kan de formateur AAN DE SLAG.
Update 10:21 - Het kwartet is begonnen. Omtzigt heel erg Omtzigt tegen de NOS: Bij het binnenlopen zei hij nog één velletje te hebben met wijzigingen voor het financiële hoofdstuk.
Update 12:04 - Livestream van De Deur
Update 13:46 - BRONNEN AD: Overleg duurt langer dan gepland. BRONNEN GEENSTIJL: Je meent het.
Update 14:16 - Volgens Hart van Nederland zijn ze om 15:00 uur klaar
Update 15:00 - De Volkskrant meldt dat VVD en NSC elkaar beschuldigen van vertragen. "Betrokkenen houden er inmiddels rekening mee dat een eventueel hoofdlijnenakkoord pas morgen gepresenteerd kan worden."
Update 16:25 - Inzet van het conflict is het pensioenstelsel (hebben we het eerder over gehad) weet RTL. Omtzigt wil een aanpassing die veel geld kost en dat leidt tot grote woede bij de VVD.
Update 16:28 - Er is een akkoord, zegt Wilders. Dat gaat nu naar de fracties. Keuze voor een premier volgt op een later moment.

DE DEUR

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.