achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

De KNVB, die denkt dat u heel erg dom bent, maakt allemaal hele domme filmpjes om u net iets minder dom te maken

Communicatiekoortsdroom

Ja sorry maar misschien moeten we toch maar eens stoppen met dat hele kapitalisme want dit is gewoon niet langer houdbaar en hoe gaan we dit later aan onze kinderen uitleggen. Op papier klinkt welvaart natuurlijk prachtig maar in de praktijk resulteert het erin dat steeds meer bedrijven en stichtingen en hobbyclubs budget hebben voor oliedomme explainer-filmpjes over zaken die helemaal geen explainer-filmpjes behoeven. De NOS op 3-ïsering van de samenleving heeft nu ook de KNVB bereikt en het resultaat is een campagne om u eea bij te brengen over gastvrij en veilig voetbal. De drie allerdomste filmpjes zetten we graag voor u op een rijtje:

Ontzettend goede vraag. Waarom mag je eigenlijk niets op het veld gooien? "Iedereen in Nederland heeft recht op een veilige werkplek. Dus ook mensen die voor hun werk op of om een voetbalveld staan." Goh, zo hadden we er nog nooit naar gekeken. Het niet op het veld mogen flikkeren van stalen buizen, bakstenen en werpsterren leek ons altijd een klassiek geval van supportertje pesten, maar we zaten er dus helemaal naast.

Waarom mag je niet met 120 kilometer per uur op een groep peuters inrijden? Waarom mag je geen brand stichten in een goed gevulde pluimveestal? Deze kleurloze millennial legt het haarfijn uit aan de hand van zeven gesjeesde animaties.

Wat levert het betaald voetbal de samenleving op, naast onuitstaanbaar domme content? 

"Soms wordt gezegd dat voetbal de samenleving heel veel geld kost. Maar als je zoiets zegt, moet je ook kijken naar wat het betaald voetbal de samenleving allemaal oplevert."

Nee nee nee meneertje. Wij moeten: helemaal niets.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.