achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Zelensky onverrassend stil over Nord Stream, "Poolse president Duda gaf toestemming", Duitsland toenemend ontstemd

Geestig detail overigens: de Oekraïense verdachte in het Duitse arrestatiebevel wordt "Voldymyr Z." genoemd

Voldymyr Z., je publiek heeft op dit moment andere vragen

Je zou soms heel even bijna gaan denken dat Oekraïne Russisch Koersk binnenviel om Het Nieuws met een nog waanzinnigere nieuwscyclus te ondervangen! Samengevat: volgens de Wall Street Journal keurde Zelensky de Nord Stream-vernietiging aanvankelijk goed, maar bedacht zich, en probeerde het vervolgens (ook 'namens de CIA') tegen te houden - maar tevergeefs. Kortom, CIA zoals altijd sowieso onschuldig!

En om het allemaal verder te compliceren zei Duitse oud-directeur van de Federale Inlichtingendienst (1998 - 2005) August Hanning gisteren tegen Die Welt dat Poolse president Duda persoonlijk toestemming gaf voor de Nord Stream-aanslag. En inderdaad: Polen ligt al vanaf dag 1 dwars in het onderzoek en de Oekraïense verdachte in het Duitse arrestatiebevel woont in Polen en is er inmiddels "verdwenen".

Ondertussen raakt Duitsland - een van Oekraïense meest vrijgevige bondgenoten - steeds verder ontstemd door de kwestie. Otto Fricke, parlementslid voor regeringspartij Vrije Democratische Partij (FDP):

"Eind september 2022 kwamen Duitsland en andere Europese landen verder in een energiecrisis: de gasprijzen, die in die periode toch al aan het stijgen waren, liepen steeds sneller op. (...)

"Er staan in drie belangrijke Oost-Duitse deelstaten verkiezingen voor de deur waar de coalitie volgens peilingen nog maar 13 procent van de stemmen gaat halen. De populairste partijen zijn er pro-Russisch."

(...) Duitsland wilde na de sabotage de onderste steen boven hebben, en die is er nu. De gevolgen laten zich moeilijk inschatten, zegt Fricke. "Dit kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven, maar de grootste fout die we kunnen maken is te snel reageren. (...) Zoals de Süddeutsche Zeitung eerder schreef: "Kun je een land dat een belangrijk deel van je eigen energie-infrastructuur heeft opgeblazen blijven steunen met miljoenen euro's voor defensie?"

Wordt vervolgd, maar Zelensky niet!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onderzoek Duitse NPO: 77% bevolking wil "fundamenteel ander asielbeleid", 82% wil keiharde aanpak "radicale islam"

Dat zijn heel veel Duitsers. (Het zeer proportionele en terechte onderstaande filmpje door de Beierse Staat werd kort na publicatie verwijderd)

@Spartacus | 15-09-24 | 10:10 | 352 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.