achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Israëls 'David's Sling' onderschept Hezbollahs 1e ballistische raket boven Tel Aviv, IDF zet luchtoffensief voort, 500K Libanezen op de vlucht

Als Hezbollah opschaalt van ongeleide, kleine raketten naar geleide ballistische raketten, dan doen de IDF's verdedigingsplatformen dat ook

Video's van de David's Sling-onderschepping boven Tel Aviv

Opmerkelijk hè, hoe hier in het Tegel-genomineerde NOS-24-uurs-liveblog met updates om 02:30 en 04:30 niets over te lezen of zien valt. Maar goed, hedenochtend onderschepte IDF's middelgrote verdedigingsplatform David's Sling [_zie uitleg onderstaand_] Hezbollahs eerste ballistische raket, en wel direct BOVEN TEL AVIV. 

Hezbollah laat weten dat het de raket om 06:30 plaatselijke tijd lanceerde, het een Iraanse middellangeafstands Qadr-110 (wiki) betrof en het doelwit het Mossad-hoofdkwartier was, als wraakpoging op het pieper- en walkietalkiefiasco.

De IDF laat weten de lanceerlocatie kort daarna te hebben vernietigd. Ook zette de Israëlische luchtmacht het offensief tegen Hezbollah afgelopen nacht onverminderd voort: "The IDF says the targets included Hezbollah operatives and dozens of weapon depots storing cruise missiles, launchers for precision missiles, and other infrastructure."

Hezbollah heeft de dood van de commandant van hun 'raketdivisies' Ibrahim Qubaisi gisteren te Beiroet inmiddels bevestigd.

De IDF blijft Libanese burgers waarschuwen dat het nog niet veilig is om terug te keren naar een aantal zuidelijke gebieden. Inmiddels zijn er zo'n 500.000 van hen op de vlucht, dat lees je dan weer wel bij de NOS.

Naschrift 09:25 - Dit hadden we gisteren gemist, maar Hezbollahs hoofdsponsor Iran lijkt écht in te binden en in plaats van al zijn gewicht achter Hezbollah te gooien zegt Irans MinBuz nu dat zijn land "klaar is onderhandelingen over Irans nucleaire programma's te hervatten"! Dit is groot nieuws hoor.

IDF heeft dus drie kalibers anti-raketplatformen: Iron Dome, David's Sling en Arrow 2 & 3

Enorm nieuws dit hoor

Beelden: IDF vernietigt lanceerlocatie Hezbollahs ballistische raketaanval

Beelden IDF's nachtelijke luchtaanvallen

Gebeurt de beste Keir!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Hevige IDF-aanvallen op Libanese woonwijken, "Hezbollah plaatst KRUISRAKET in woonhuis"

Hedenochtend raakte de Israëlische luchtmacht zo'n 150 Hezbollah-doelen in Zuid-Libanon, waarvan zo'n 80 in 30 minuten.

@Spartacus | 23-09-24 | 10:00 | 252 reacties

"Israëlische special forces ontvoeren vier Iraanse officieren IN SYRIË, confisqueren wapens en documenten, blazen locatie op"

Zoveel "onbevestigde berichten" over een operatie afgelopen zondag dat het een onbevestigde vermelding waard wordt

@Spartacus | 12-09-24 | 17:10 | 175 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.