achtergrond

Geenstijl

LIVE. Het Eerste Grote Verkiezingsdebat

Met Pieter, Dilan, Frans, Caroline en Twan (maar zonder Geert)

Zappen we nu naar de VU voor het eerste grote verkiezingsdebat van deze campagne. Afgaande op de peilingen zou Geert (PVV peilt nu de vierde plek en dán komt BBB pas in beeld) in Amsterdam moeten staan maar Twan Huys heeft anders besloten: alleen lijsttrekkers die eerder gast zijn geweest in College Tour zijn welkom. Lollig feitje: Lientje TK21 is de oude rot in dit gezelschap, Pieter, Dilan en Frans beleven hun debuut als lijsttrekker. Nemen we gelijk De Grote Debat Agenda door: vrijdag 3 november het Radio1 debat, zondag 5 november RTL-, donderdag 16 november SBS-, maandag 20 november EenVandaag- en dinsdag 21 november het NOS-slotdebat. En tussendoor uiteraard nog een miljoentriljard debatjes in talkshows, Balies, Rode Hoeden, universiteiten en provincies. Maar nu eerst naar Huys en zijn zaal vol studenten op TWAN24.
Update 20:47 - Dinsdag verschijnt het verkiezingsprogramma van NSC, zegt Pieter Omtzigt.
Update 21:08 - Omtzigt wil nog steeds niet zeggen of hij beschikbaar is als premier maar sluit het ook niet uit.
Update 21:15 - Tijdens een wie-met-wie discussie waar niemand het achterste van z'n tong laat zien, zegt Van der Plas: *"Als er zoveel geluld wordt in de nieuwe coalitie heb ik er geen zin in. (-) Ik wil met Pieter." *
Update 21:19 - Afgelopen! Dat was meer vragen stellen dan debat. Dat betekent dat het RTL-debat van 5 november het Echte Eerste Grote Verkiezingsdebat wordt (want Omtzigt doet niet mee aan het Radio1-debat omdat de opzet hem tegenstaat).

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.