Bassiehof - Het gaat niet om De Toon maar om Geloofwaardigheid

Die Toon-kritiek maakte Rutte de pis natuurlijk niet lauw. Televisie en couranten stonden vrijdag en zaterdag bol van de kwestie en laat dat nou precies de bedoeling van de VVD-campagne zijn. Boodschap: Wie niet meedoet kan oppleuren. Doel uiteraard: de wind uit de zeilen nemen van het Grote Geblondeerde Gevaar.en wat zou voormalig @MinPres @jpbalkenende eigenlijk van "pleurt op" hebben gevonden? ....@sybrandbuma ? pic.twitter.com/W2lquSGWtX
— Han ten Broeke (@HanTenBroeke) 22 september 2016
U kreeg mee wat Buma zei? In de herhaling: Dat is een van de redenen waarom ze ons nooit meer vertrouwen. Het is echt hetzelfde als spreken over 1000 euro erbij en na afloop zeggen: dat zei ik, maar u begrijpt toch ook wel dat ik compromissen moet sluiten? Of: ik zei wel dat er geen cent meer naar Griekenland gaat, maar jullie snappen toch ook wel dat ik dat niet meen? En: als ik eerlijk ben, snappen jullie ook wel dat ik mijn woorden over een kabinetscrisis niet meen. Maar dat is niet zo. Als het zo was, zou het vertrouwen in het kabinet echt niet maar 21 procent zijn. Als het zo was, zou het vertrouwen in de politiek groter zijn. Mensen hebben het door.
Ze zijn u en ik, de al dan niet belastingbetalende kiezer. Dat had Buma inderdaad aardiger kunnen zeggen. Rake opmerking van Buma over de haperende geloofwaardigheid van Rutte is echter wel: Mensen hebben het door.
Maar gek genoeg vond de rest van de Kamer de door Buma opgeworpen vragen over de geloofwaardigheid van de premier niet zo interessant. Daarom gaat het nu al ruim drie weken over zijn Pleur op en De Toon.